Eye Filmmuseum

Foto van het gebouw van EyE filmmuseum

Eye Filmmuseum aan het Amsterdamse IJ beheert meer dan 55.000 films uit alle genres, van klassiekers en kaskrakers tot cultfilms. Iedere dag is het gebouw – met daarin vier filmzalen, tentoonstellingsruimten, een museumwinkel en een café/restaurant – vanaf tien uur open voor iedereen die in film- en filmcultuur is geïnteresseerd.

Locatie:IJpromenade 1
Routebeschijving
Website:https://www.eyefilm.nl
Openingstijden:Openingstijden
Toegankelijkheid:
  • Aangepaste rondleiding
  • Braille
  • Geleidehonden toegestaan
  • Invalideparkeerplaats
  • Ringleiding
  • Rolstoeltoegankelijk
  • Rolstoelen te leen
  • Rolstoelvriendelijk
  • Rondleiding in gebaren
  • Rondleidingen op maat

Hoe toegankelijk is dit museum?

Het volledige gebouw van Eye is toegankelijk voor mensen in rolstoel of met een andere beperking. De lift om bij de ontvangstbalie te komen bevindt zich rechts naast de trap van de hoofdentree.

Alle verdiepingen van Eye zijn per lift bereikbaar. In de filmzalen van Eye zijn altijd twee plaatsen gereserveerd voor rolstoelen. In Cinema 2 en 3 bevinden deze plaatsen zich achterin de zaal en in Cinema 1 en 4 bevinden deze plaatsen zich voorin de zaal (eerste rij). Vooraf reserveren is niet noodzakelijk, maar het is fijn als je je komst even meldt via info@eyefilm.nl, zodat we paraat kunnen staan om te helpen.

Invalidenparkeerplaats

Er zijn twee invalidenparkeerplaatsen in de parkeergarage van de A’DAM Toren. We raden je aan de uitgang ‘A’DAM Toren’ te nemen bij het verlaten van de parkeergarage, deze heeft een rolstoelvriendelijke automatische buitendeur.

Rolstoel en rollator beschikbaar

Je kunt vooraf een rolstoel of rollator reserveren bij onze receptie: mail naar info@eyefilm.nl met vermelding van de datum en tijd van je bezoek.

Ringleiding

We hebben ringleiding in onze zalen, vraag ernaar bij onze collega’s bij de balie.

Audiodescripte en ondertiteling via Earcatch en Subcatch

De Earcatch-app biedt audiodescriptie bij (première)films. Als Earcatch audiodescriptie biedt bij een film, staat dat op de filmpagina vermeld. Zie ook het gehele Earcatch aanbod op de website. Via de Subcatch-app wordt ondertiteld wat je niet hoort. Als een film op de Subcatch-app beschikbaar is, staat dat op de filmpagina vermeld. Zie ook het gehele Subcatch aanbod op de website.

Eye in gebarentaal

Neem een uniek kijkje achter de schermen van Eye en ontdek ons aanbod in Nederlandse Gebarentaal (NGT). Onze gids Boaz Blume vertelt je er in deze video van alles over, in NGT. https://www.eyefilm.nl/nl/plan-je-bezoek/toegankelijkheid/gebarentaal

Rondleidingen

Het Filmmuseum biedt op aanvraag rondleidingen in Nederlandse Gebarentaal aan door de vaste presentatie en de tijdelijke tentoonstelling. Iedere derde zondag van de maand is er om 15:15 een gratis instaprondleiding in NGT door de tijdelijke tentoonstelling. Meld je (gratis) aan voor een rondleiding of de instaprondleiding in gebarentaal bij rondleiding@eyefilm.nl

Virtuele NGT-rondleiding in Eye

Liever zelfstandig met je smartphone door Eye? Scan de QR-code voor de uitlegvideo’s in de vaste presentatie en ervaar de verschillende onderdelen van de presentatie en 125 jaar filmgeschiedenis in NGT, met ondertiteling.

Met je klas naar Eye? Voor meer informatie over rondleidingen in gebarentaal voor primair onderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs, mbo en hbo neem contact op met educatie@eyefilm.nl.

Honden

Honden zijn toegestaan in Eye Bar Restaurant/de arena, maar niet in het Panorama, de tentoonstellingsruimte of de filmzalen. Honden dienen altijd te worden aangelijnd en onder toezicht te staan. Blindengeleidenhonden zijn natuurlijk wel overal welkom.

Cinemini: film en spel voor kinderen van 2 tot 6 jaar
Dit is de leukste bioscoopervaring voor de allerkleinsten. Een keer per maand met Nederlands gebarentolk. Zie www.eyefilm.nl/cinemini

Luisterbankjes met braille

Neem een koptelefoon en duik in de wereld van beroemde filmklassiekers. In scènes van elk vijf minuten wordt in 3D-geluid een levendig verhaal verteld over de totstandkoming van zes films en hoe dat zit met kleur, muziek, camera, scenario, montage. Er is een speciale knop voor kinderen over stemacteurs.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ga naar de inhoud