Het team van Stichting Oren en Ogen te kort bestaat uit veel creatievelingen. Het is dan ook niet gek dat we overlopen van de ideeën die we in de loop van de tijd allemaal willen realiseren. Met het motto “Alles op zijn tijd” weten we overzicht te houden en pakken we het project voor project aan. Momenteel werken we druk aan de volgende projecten:
In Rotterdam hebben we een aantal wandelingen met gids waarbij de zintuigen worden geprikkeld zodat je de stad net even anders kan beleven. Deze zijn boeiend voor iedereen dus ook als je geen visuele of auditieve beperking hebt.
Vanaf 2022 zijn we ook te vinden in andere steden
Een écht toegankelijk museum is nog niet zo vanzelfsprekend als je misschien zou denken. Want kan iedereen wel ten volste genieten van al het moois dat het museum te bieden heeft? Wij inspireren musea om zo het museum zo toegankelijk mogelijk te maken, voor iedereen!
Een van de doelstellingen van de stichting is advisering en bewustwording van zowel de doelgroep als instanties over de activiteiten van onze stichting. We werken hier doorlopend aan, maar hebben ook ambitieuze plannen die we in de toekomst willen gaan uitwerken.
En we doen het niet alleen
Stichting KUBES en Museum4all, onderdeel van Stichting Oren en Ogen Tekort, hebben vanaf 2020 de handen in één geslagen om kunst en cultuur in Nederland toegankelijker te maken voor mensen met een visuele beperking. Samen trekken wij de kar om de doelgroep te enthousiasmeren voor Kunst en Cultuur en vragen hen om de ervaringen met elkaar te delen. Zij kunnen zich aanmelden als kritische bezoeker om zo samen de toegankelijkheid van musea nog beter in kaart te brengen op de pagina van Museum4all.
Omdat we vaak horen dat onze deelnemers het vervelend vinden om altijd een beroep te doen op familie of vrienden als ze iets willen ondernemen, is het idee ontstaan om een maatjesprogramma op te zetten. Ook dit programma hebben we samen met Stichting KUBES vorm gegeven.
De kracht van samenwerken
Kijk op onze partnerpagina met wie we samen werken aan een toegankelijke cultuurbeleving.